El mètode Rubio. En què consisteix i com s'aplica

El mètode Rubio. En què consisteix i com s’aplica

El mètode Rubio és cada vegada més conegut per tractar-se d’un massatge especialment eficaç, indicat per a minimitzar els efectes del còlic del lactant. En aquesta publicació t’ajudarem a conèixer aquest científic mètode anticòlics veritablement útil i efectiu.

 

Què és el mètode Rubio per a nadons?

Com definició ràpida, podem dir que el mètode Rubio és un dels mètodes coneguts més eficients per al tractament del còlic del lactant.

Els còlics poden arribar a ser molt molestos per a un nadó. Solen produir-se perquè es generen una gran quantitat de gasos en el seu estómac que són resultat la majoria de vegades d’una digestió incompleta.

Són bastant freqüents (aproximadament el 20% dels nadons els pateixen) i poden detectar-se perquè el seu plor es torna persistent i intens, i perquè el seu cos es retorça o s’encorba, al temps que estreny les cames contra l’abdomen de manera continuada. A més, si el nadó té còlics, no és estrany que es puguin escoltar sons intestinals a l’acostar-nos a la seva panxeta.
GMG mètode Rubio

 

A quina edat són més freqüents i quan és apropiat recórrer al mètode Rubio per als còlics?

Si el teu nadó té entre quinze dies i tres mesos i presenta algun dels símptomes que hem comentat, és molt probable que estigui patint còlics. Per alleujar aquesta molesta sensació, que pot fer acte de presència fins i tot quan el nadó ja ha complert un any de vida, s’ha ideat el mètode Rubio. És un senzill però eficaç massatge que alleujarà els mals del petit en molt poc temps.

El seu ideòleg és Domingo Rubio, un osteòpata que va aconseguir donar amb la clau per accelerar i millorar el trànsit intestinal dels nadons amb còlics. No obstant això, la seva utilitat va molt més enllà. El mètode Rubio per a nadons contribueix, també, a:

 • Facilitar l’evacuació d’excrements, a l’assimilar-millor l’aliment.
 • Aconseguir una major regularitat en les preses, normalitzant la seva alimentació.
 • Tractar alteracions de l’aparell digestiu, com el reflux infantil.
 • Tractar disfuncions de la mandíbula, moltes vegades associades a l’acte de la succió.
 • Alleujar contractures a la zona masajeada.
 • Incrementar el benestar general de l’lactant, millorant també la qualitat del seu descans.

Sens dubte, el millor del mètode Rubio és que és absolutament indolor i segur per al nadó. La seva finalitat principal consisteix a atorgar elasticitat a sistema digestiu, valent-nos únicament de les nostres mans. Amb elles, aplicarem un massatge suau, delicat, focalitzat i no invasiu.
GMG mètode Rubio

 

La tècnica

Abans de res, has de saber que només un especialista (o algú que hagi après d’ell de la forma adequada) serà capaç d’aplicar el mètode Rubio amb efectivitat.

Tot i que no hi ha riscos importants derivats d’aquest tipus de massatge local, sí que és aconsellable que t’asseguris d’estar en les millors mans, per garantir així uns òptims resultats.

De manera habitual, el mètode Rubio s’aplica en dues sessions diferenciades, d’uns 45 minuts de durada cadascuna. La primera d’elles se centra en la part més superficial de l’estómac. I la segona sessió, que habitualment té lloc quatre o cinc dies després, es focalitza en la zona més profunda.

Les dues sessions transcorren aplicant suaus massatges a la zona. A el fer-ho, haurem d’assegurar-nos que:

 • El nadó es troba tranquil i relaxat.
 • Vam adoptar una postura còmoda, tant per a nosaltres com per al nadó. Tingues en compte que no sempre és necessari que el nen estigui estirat.
 • Així, al llarg de la sessió es podrà variar la postura, en funció de les necessitats que vagin sorgint.
 • Escoltem atentament les reaccions del cos. A mesura que avanci el massatge, la zona s’anirà destensant. Els sons que escoltem procedents de la seva panxeta ens guiaran perquè realitzem sempre els moviments més apropiats.
 • La resposta física també és important. Quan l’intestí comenci a relaxar-se, podrem anar avançant per capes fins a aconseguir la distensió total.

 

Els resultats

Si el massatge s’ha aplicat correctament, els resultats són favorables en el 90% dels casos. És a dir, si les pressions s’han efectuat en les zones clau, el nadó deixarà de patir els símptomes. O, al menys, les seves molèsties es reduiran considerablement.

 

GMG mètode Rubio

GMG: el teu especialista en mètode Rubio a Girona

No tothom és capaç d’aplicar aquest mètode amb efectivitat. Si vols estar cent per cent segur que el teu nadó rep un servei professional de massatges anticòlics basats en el mètode Rubio a Girona, el millor és que recorris a mans expertes.

A GMG comptem amb professionals que compten amb coneixements avançats en aquesta tècnica i amb anys d’experiència en la seva aplicació. Els massatges infantils són una de les nostres especialitats.

Coneixem totes les tècniques i procediments que beneficiaran i alleujaran al teu nadó.

La nostra prioritat és aconseguir que el teu nadó recuperi el seu benestar. Amb la nostra ajuda, aconseguirà desfer-se per fi dels incòmodes còlics i, en conseqüència, tant el seu descans com la seva alimentació s’estabilitzaran.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?