Els beneficis del drenatge limfàtic

Els beneficis del drenatge limfàtic

Les persones amb problemes circulatoris tenen més tendència que la resta de persones a presentar edemes o inflors als turmells i a les cames en les èpoques de calor. Per això, ara és un bon moment per recórrer a les tècniques manuals, com ara el drenatge limfàtic.

 

Què és el sistema limfàtic?

El sistema limfàtic es considera part del sistema circulatori i és un dels components principals del sistema immunitari del cos. Està format per una xarxa d’òrgans, ganglis, conductes i vasos pels quals circula la limfa, un líquid transparent i blanquinós que transporta alguns nutrients, especialment greixos, i distribueix els glòbuls blancs per l’organisme. Aquest líquid va des dels teixits fins al torrent sanguini. Aquest sistema funciona com un filtre de depuració excel·lent que atrapa bacteris i residus de l’organisme i, a més, exerceix un paper fonamental en la nutrició dels teixits.

 

Els beneficis del drenatge limfàtic

El drenatge limfàtic és un tipus de massatge molt suau que es fa amb moviments rítmics i que actua directament sobre el sistema limfàtic. Afavoreix l’eliminació de líquids al mateix temps que ajuda a mantenir el sistema immunitari. A més, activa la circulació i millora l’aspecte de la pell. Entre els beneficis del drenatge limfàtic trobem que ajuda a reduir els símptomes de cames inflades, millora els trastorns circulatoris i la retenció de líquids, actua eficaçment sobre la cel·lulitis i afavoreix la relaxació.

 

Olis essencials per potenciar els efectes dels massatges

La utilització d’olis essencials en l’acompanyament de les tècniques manuals és excel·lent, perquè el massatge afavoreix una bona absorció dels principis actius que contenen aquests olis, que, al mateix temps, ajuden a prevenir la congestió i acumulació de toxines, acceleren l’eliminació de residus tòxics i milloren el drenatge limfàtic i l’estat general de l’organisme.

Entre els olis essencials principals que afavoreixen l’activació de la circulació trobem l’oli essencial de xiprer (Cupresussempervirens), descongestionant venós i limfàtic, antiinfecciós, enfortidor del teixit conjuntiu i dels vasos sanguinis, ideal per alleujar les cames i peus cansats; l’oli essencial de romaní (Rosmarinusofficinalis –1,8-cineol), tònic i estimulant de la circulació, ideal per millorar els símptomes de cames cansades i també els dolors musculars i articulars; l’oli essencial de gerani (Pelargoniumgraveolens), equilibrador, tonificant, antiinflamatori i diürètic, que afavoreix la cura de la pell; l’oli essencial de menta (Mentha piperita), activador de la circulació, desintoxicant i netejador de l’organisme; l’oli essencial de Jara (Cistusladaniferus), estimulant de la circulació sanguínia, que millora les rampes musculars i equilibra l’organisme.

Els olis essencials sempre s’han de barrejar amb olis vehiculars o olis base, com l’oli de sèsam, de jojoba, de macadàmia, d’ametlles dolces… Aquests olis portadors són imprescindibles en l’aplicació d’olis essencials per a massatge. A més, aporten propietats terapèutiques a la barreja.

Els efectes terapèutics que produeixen els olis essencials aplicats a la pell són clau per obtenir bons tractaments corporals naturals. Gràcies a les seves propietats, la pell agafa força i vitalitat, la circulació s’activa, la sensació de cames cansades millora, i s’afavoreix l’oxigenació dels teixits.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?