Nena amb encopresis

Encopresis

Les encopresis, o el que alguns anomenen incontinència fecal infantil, és un problema que avui en dia afecta molts dels nostres infants.

 

Si un nen de més de quatre anys ha estat entrenat per fer servir el vàter, però encara defeca i embruta la seva roba, això s’anomena encopresi. El nen pot o no estar fent això a propòsit. El nen pot tenir restrenyiment.

 

Els excrements són durs, secs i s’embussen al còlon (el que s’anomena retenció fecal). El nen després evacua només femta humida o gairebé líquida que passen al voltant de la femta dura. La fuita de la femta pot passar durant el dia o la nit.

La consulta més habituals són mares que refereixen que els seus fills són incontinents fecals i no saben aguantar-se o simplement nens que han d’ingressar a l’hospital d’urgències perquè queden com “caragolats”. Però la realitat fisiològica d’aquesta dificultat és un altre.

Normalment, són nens amb estrenyiment que per diverses causes o prioritats, com ara jugar, no van al lavabo i produeix una retenció fecal, ja que la femta és dura i seca i fa un embussament del colon.

Des de la fisioteràpia podem tractar aquesta patologia reeducant l’esfínter anal, i ensenyant al nen com ha d’anar al lavabo i com ha de ser la contracció muscular per tal d’evacuar.

A més a més, també és important que l’infant aprengui quines són les postures més adequades per anar al lavabo i respectar el temps necessari per evacuar amb tranquil·litat sense cap mena de distracció.

Tota aquesta feina s’ha de complementar amb un treball psicoterapèutic per tal de poder ajudar al nen a prioritzar i perquè algunes vegades pot ser algun esdeveniment de la vida de l’infant que afecti el seu cos i energia i es manifesti d’aquesta manera.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?