mètode rubio

El mètode Rubio

El mètode Rubio va ser creat fa poc més de vint anys per l’osteòpata espanyol Domingo Rubio, a qui deu el nom. Bàsicament, es tracta d’un tipus de massatge de l’aparell digestiu que té com a objectiu principal facilitar el trànsit intestinal i estimular els moviments peristàltics per, així, reduir els gasos i alleujar els símptomes associats amb els còlics en els nadons. De fet, s’estima que amb aquest mètode aproximadament el 80% dels nens que pateixen còlics experimenten una considerable millora.

Tot i que sol indicar-se per als casos de còlics al lactant, també és un bon exercici per estimular l’evacuació fecal, alhora que ajuda a atenuar els símptomes d’altres alteracions digestives com ara el reflux gastroesofàgic. A més, contribueix a tractar les disfuncions de l’articulació temporomandibular relacionades amb el reflex de succió, així com les possibles contractures que interfereixin en els desajustos gastrointestinals en el nen.

En general, el mètode Rubio consta de dues sessions de treball amb una durada de 45 minuts cadascuna. Usualment, aquestes sessions són dirigides per un terapeuta qualificat, ja que és molt important conèixer bé les tècniques viscerals en què es basa el mètode, pel fet que una aplicació inadequada no només resultaria ineficaç sinó que a més, podria provocar efectes adversos en el nadó.

La primera sessió se centra a treballar de manera superficial la zona abdominal on es troba l’aparell digestiu per estimular-ne l’elasticitat i eliminar les tensions. D’aquesta manera, s’afavoreix la mobilitat intestinal i es facilita l’evacuació de la femta. La segona sessió se sol fer uns quants dies després i té com a objectiu aprofundir en les tècniques de la primera sessió per estimular a fons la mobilitat intestinal i ajudar a fer que els gasos s’expulsin de forma natural.

En la majoria dels casos, els nadons solen solucionar els seus problemes gastrointestinals amb les primeres dues sessions, però de vegades necessiten una tercera en què es treballa de manera encara més profunda en la mobilitat intestinal. En qualsevol cas, des de la primera sessió els nadons comencen a experimentar un alleujament als símptomes, encara que no és fins que acaba tot el procediment que els còlics comencen a desaparèixer.

El mètode Rubio és un procediment completament natural per combatre els còlics en els nadons, per la qual cosa els pares hi poden recórrer sempre que ho necessitin. És vital que confiïn en el terapeuta, però també és important que col·laborin en el procés, ja que per garantir l’èxit de les sessions els nadons han de romandre relaxats i tranquils. D’aquesta manera, els massatges són més efectius i, a més, es preveuen possibles contractures o molèsties durant el procediment.

 

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?