MASSATGE TERAPÈUTIC

Massatge terapèutic

El massatge terapèutic es defineix com el conjunt de moviments sistemàtics manuals o mecànics practicats sobre els teixits tous del cos humà mitjançant tècniques com la fricció, amassament, compressió, moviments de rodet o copejaments, que presenta fins terapèutics com l’activació de la circulació sanguínia i limfàtica, relaxació muscular, alleugeriment del dolor, recuperació de l’equilibri metabòlic i altres beneficis físics i mentals.

Moltes situacions del nostre dia a dia, com traumatismes, males postures, estrès, entre d’altres, provoquen tensió en certa musculatura del cos, o bé la repetició constant de certs moviments a causa del nostre treball, o la mala pràctica d’esport per estar més a forma, ens porten a tenir de vegades dolors musculars, rigidesa…

Hi ha dos efectes físics del massatge, un de mecànic i un altre de reflex, que es poden produir per separat o conjuntament. Els efectes mecànics són efectes físics directes de les tècniques de massatge aplicades sobre els teixits tractats. Els efectes reflexos del massatge són respostes indirectes que afecten les funcions de l’organisme i els teixits a través del sistema nerviós. Quan apliquem pressió en un punt dolorós d’un múscul que reflecteix dolor a una altra zona del cos, es produeixen efectes directes, a la zona tractada, i també a la zona reflectant.

Sobre els músculs, el massatge fa que es relaxin quan estan tensos, i que es mantinguin més ferms i elàstics. El massatge terapèutic n’afavoreix la nutrició, i n’estimula la circulació.

També ajuda a eliminar els productes metabòlics de desfeta. El teixit muscular que ha patit una lesió es guareix més ràpidament si s’aplica un massatge terapèutic regularment, ja que es minimitza la formació de cicatrius, el que anomenem adherències.

Has de saber també que el fisioterapeuta és l’únic professional qualificat per fer un massatge amb fins terapèutics a causa de la formació en anatomia i patologia que adquireix durant els estudis universitaris i de postgrau.

 

 

 

 

 

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?