Massatge descontracturant

Massatge descontracturant

El massatge és una de les tècniques més bàsiques i importants a GMG. En general, fa referència a una sèrie de moviments manuals aplicats sobre músculs i altres teixits tous.

Al seu torn, dins del massatge hi ha múltiples variants: massatge descontracturant, massatge relaxant, massatge esportiu o massatge per a embarassades. Aquestes variants vénen determinades per la intensitat i la manera de realitzar-los.

El massatge descontracturant és un tipus de massatge enèrgic i profund, que s’aplica en la ubicació de les contractures. S’utilitza sovint en teràpia manual quan el cos manifesta l’estrès, les males postures o el sedentarisme mitjançant la formació de contractures musculars.

El seu objectiu principal és disminuir o eliminar el dolor i millorar amb això la qualitat de vida. Per a això, emprem diferents tècniques, com amassament, pressions lliscades al llarg del múscul, pressions estàtiques sobre un punt de dolor localitzat, moviments circulars amb polzes o artells, etc. Per a dur-ho a terme es poden emprar cremes per a massatges o olis que facilitaran els moviments de les nostres mans.

S’empra principalment en malalties musculars, com ara dolors generals d’esquena, lumbàlgies, sobrecàrrega de cames, etc. També és molt útil per a tractar dolors a la zona cervical, que poden provocar cefalees o marejos. En general, es tracta de patologies derivades de males postures o esforços físics, que provoquen sobrecàrregues musculars.

També s’empra en esportistes, ja sigui perquè estan sotmesos a un alt nivell d’entrenament o perquè no realitzen un estirament o un escalfament adequat. Els esportistes obtenen múltiples beneficis en ser tractats mitjançant massatges, ja que millora el seu rendiment esportiu i la seva capacitat de recuperació.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?