10 consells per un estiu actiu i saludable!

10 consells per un estiu actiu i saludable!

Durant l’estiu solem passar més temps a l’aire lliure: els dies són més llargs, fa bon temps i la majoria té més temps lliure o vacances durant un període. Molts aprofiteu per a posar-vos en forma, practicar esport i així millorar l’estat físic.

S’han de prendre algunes precaucions per a no patir una lesió, sobretot aquells que no practiquen exercici durant l’any.

 

Alguns consells:

  1. Comença de manera progressiva. Si no practiques exercici de manera regular, tens un alt risc de sofrir lesions, problemes lumbars, fasciïtis plantar o fins i tot fractures. És per això que es recomana començar amb exercicis suaus i augmentar la intensitat a poc a poc, perquè el teu cos s’acostumi de nou a l’activitat física.
  2. Escalfa abans de començar l’activitat física i fes estiraments en acabar-la. D’aquesta manera evitaràs sobrecàrregues musculars.
  3. Utilitza el calçat adequat per a cada activitat. Ja sigui per a córrer, practicar senderisme.
  4. A més, si t’agrada córrer a la platja, fes-ho en la zona de sorra humida. Aquí hi ha normalment menys pendent o desnivell, la superfície és més estable i la duresa de la sorra és major.
  5. Evita fer exercici durant les hores de més calor. Durant les hores centrals del dia, les temperatures són molt altes, i per això és important evitar-les sempre que sigui possible. Hidrata’t i utilitza roba transpirable.
  6. No carreguis la motxilla innecessàriament. Si t’agrada anar d’excursió per la muntanya o fer llargs passejos, porta en la teva motxilla només l’estrictament necessari. Carregar amb molt de pes pot provocar dolor d’esquena.
  7. No et capbussis de cap a l’aigua. Especialment en el mar o en piscines naturals, on no es percep amb claredat la profunditat. Un cop amb el cap en el fons pot provocar lesions neurològiques severes.
  8. Si t’allotges en un hotel, és possible que et faci mal l’esquena o el coll pel fet que el coixí o el llit és incòmode. Per a alleujar la tensió acumulada durant la nit, realitza estiraments en aixecar-te. Si el coixí és molt alt o molt baix, cerca alternatives en coixins que pugui haver-hi a l’habitació, o eleva’l amb tovalloles.
  9. Tingues a mà una farmaciola bàsica amb benes, pomades antiinflamatòries, packs de fred instantani, etc. Si tens alguna articulació feble per una lesió anterior, pots utilitzar un embenatge per a subjectar-la i que no se sobrecarregui.
  10. Aplica gel o fred si notes tensió o sobrecàrrega en algun múscul, i estira després.

Recordeu practicar amb cap per no arruïnar les vostres vacances d’estiu, i sempre que tinguis algun dubte o comencis a notar molèsties, acudeix al teu fisioterapeuta.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?