Diferència entre massatge pre-competició i post-competició

Diferència entre massatge precompetició i postcompetició

Com bé sabem, l’alimentació i l’entrenament són factors clau per a millorar el rendiment. El massatge esportiu és un element més que cal tenir en compte i que cada vegada té més ciència i menys intuïció.

Massatge precompetició
Aquest tipus de massatge no reemplaça l’escalfament, per tant cal tenir en compte que no es calenta el múscul. La calor muscular es genera producte de la intensitat de la competició i no per una aplicació interna, ja que la pell i els teixits interns eviten que la calor exterior entri al cos.

Existeixen 3 massatges previs a competir:

  • 2 dies abans: massatge orientat a revisar per última vegada i aplicar profunditat necessària al cos. Es revisa l’existència de contractures, de punts sensibles, algun escurçament muscular o adherència miofascial.
  • 1 dia abans: aquest massatge està orientat a controlar l’ansietat i nerviosisme.
  • 1 hora abans: el mateix dia de la competició es pot realitzar un massatge d’activació, d’alta velocitat i curta duració on es pretén elevar la temperatura superficial i activar el sistema nerviós.

Massatge postcompetició
Una vegada acabada la competició, és important recuperar l’estructura muscular mitjançant un massatge post competició. Actua com un factor de recuperació juntament amb una sessió de rodatge regeneratiu, alimentació per reposar carbohidrats i una hidratació per reposar les sals minerals que s’han perdut durant l’exercici.

Aquest massatge busca potenciar la recuperació muscular mobilitzant residus metabòlics amb maniobres superficials i de mitja profunditat. Aquestes maniobres se solen aplicar amb un ordre concret: de peus a maluc, per tal d’afavorir el retorn venós i ajudar així el sistema circulatori.

A més a més, ajudarem la recuperació amb estiraments assistits que busquen retornar la longitud natural dels músculs afectats. Finalment es recomana aplicar una crema de fred que també ajuda al treball del sistema circulatori.

Més coses que podem afegir: elevar els peus per sobre de l’altura de la maluc i/o utilitzar mitges de compressió. Tot i això, la teràpia manual és molt més específica, ja que revisa cada línia muscular del cos.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?