Endometriosis

Endometriosis

L’endometriosi és una malaltia benigna en la qual el teixit que recobreix internament l’úter (endometri, que només ha d’estar a l’úter) es troba en altres localitzacions del cos. Normalment no sol estar diagnosticada, però aproximadament un 10% de les dones en edat reproductiva tenen endometriosi.

El símptoma més comú de l’endometriosi és el dolor pelvià, que sol coincidir amb el cicle menstrual, i pot arribar a ser invalidant. També poden experimentar dolor durant el coit, rampes menstruals i el dolor amb l’eliminació intestinal, mal vaginal i dolor en l’àrea pelviana-abdominal. L’endometriosi afecta el sistema nerviós central en comparació amb els mecanismes subjacents a altres condicions de dolor crònic. Altres símptomes poden ser diarrea o restrenyiment (en particular en relació amb la menstruació), inflor abdominal (en particular en relació amb la menstruació), sagnat abundant o irregular, fatiga i nàusees.

El tractament se centrarà sobretot en els símptomes que pot tenir l’endometriosi com són el dolor pelvià, disparèunia, dolor a l’evacuació intestinal, inflor abdominal, adherències. En aquest sentit cobra gran importància l’avaluació i tractament del sòl pelvià.

A aquest nivell podem realitzar drenatge limfàtic manual, tècniques manipulatives suaus a vèrtebres i abdomen i internes (vagina i recte).

Ara que ja saps què és l’endometriosi i quin és el seu tractament, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres, a GMG, per a qualsevol mena de dubte o si necessites demanar cita per a un tractament especialitzat.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?