10 consells per a millorar el teu rendiment esportiu

10 consells per a millorar el teu rendiment esportiu

El rendiment esportiu és entès com el concepte que fa esment a la relació entre els mitjans que s’empren per aconseguir el nostre objectiu i el resultat que finalment s’obté.

A continuació us donem les claus a tenir en compte per millorar el vostre rendiment esportiu, analitzant els punts més importants de les dues vessants.

 

1. Una bona nutrició
Seguir una alimentació saludable i variada ens aporta els nutrients necessaris per al correcte rendiment esportiu.

Menjar aliments alts en carbohidrats (arròs, patata, quinoa…) ens permetrà tenir els dipòsits de glucògens plens, cosa que ens donarà major resistència.

Escollir també, aliments nutricionalment densos, aquells que continguin gran quantitat de vitamines, minerals, antioxidants… com els llegums, verdures, peixos, etc. I evitar “calories buides”, aliments que només aporten calories i no nutrients (brioixeria industrial, refrescos, sucres afegits…)

 

2. Una bona recuperació
És bàsic fer una bona recuperació per poder seguir amb els entrenaments i evitar les lesions.
Després de l’entrenament o competició haurem de reposar amb menjars alts en carbohidrats d’absorció ràpida i amb proteïna de fàcil digestió. Les quantitats i tipus dependran de l’esport practicat i de l’objectiu que es persegueix.

 

3. Una bona hidratació
Si no hi ha una correcta hidratació, no serveix de res una bona alimentació.
La deshidratació augmenta considerablement el risc de lesions i disminueix el rendiment esportiu. Cal hidratar sempre abans de l’inici de l’activitat i de forma general, si la durada de l’activitat és superior a una hora també s’ha de fer durant la pràctica de l’activitat.

 

4. Adoptar els horaris d’àpats als horaris d’entrenament
Hem d’adaptar els horaris dels menjars als entrenaments amb l’objectiu que la digestió no interfereixi la pràctica esportiva, ja que això minvarà el rendiment. S’ha d’esperar un mínim de 3 hores des del dinar, més encara si aquesta ha estat copiosa o alta en greixos, proteïnes o fibra.

Si per horaris necessitem menjar just abans de l’activitat, és millor recórrer a aliments fàcils de digerir com ara patates, carns magres o fruites.

 

5. Disciplina
Sempre un punt complicat. Crea diferents hàbits que facin més fàcil el fet de voler entrenar. I, sobretot, marcar objectius a curt-Mitjà termini dins d’un gran objectiu, et permetrà complir expectatives i no caure en el desànim.

 

6. Pensar en positiu
La psicologia en l’esport té el seu camp marcat i molt estructurat. És important buscar l’equilibri i sempre tenir una disposició positiva per aconseguir els reptes.
Sintonitza amb el teu cos per prevenir lesions (no ignorar molèsties)

“Escolta” el teu cos des de l’inici, tant en la realització de l’entrenament com en els moments i dies posteriors. Et permetrà progressar de manera lògica i sobretot, sense dolors. Segons va augmentant la teva experiència en l’esport podràs ser capaç de reconèixer diferents estats de fatiga i sobrecàrrega muscular.

 

7. Fixar objectius a curt, mitjà i llarg termini
La part més important per no caure en el desànim i la frustració. Ser conscients de fins on pot arribar el nostre cos amb relació al temps d’entrenament. Per a això és molt important plantejar-se uns objectius reals en funció de l’estat físic. Els objectius han de ser realistes.

 

8. Avaluar resultats
S’han d’avaluar resultats al principi de la temporada, a la meitat i al final. Això ens permetrà valorar si els objectius que ens hem plantejat s’han complert i si no ha sigut així, valorar el perquè i buscar solucions pel pròxim any.

 

9. Consells per a la recuperació
Tan important és entrenar com descansar i recuperar, ja que això ens permetrà seguir una progressió lògica i positiva. No hem d’associar la recuperació en deixar d’entrenar, ja que es pot recuperar de diferents maneres, i tot això en funció de l’entrenament que portem a terme.

 

10. Compromís amb tu mateix/a!
La part més important és i serà el compromís a l’hora d’augmentar el teu rendiment. Aquest serà el que et farà aixecar i entrenar quan no en tinguis ganes, i et facilitarà l’entrenament quan estiguis en un moment òptim! Valora tot el que aconsegueixis!

A GMG comptem amb un ampli equip de professionals qualificats dins el món de l’esport que poden ajudar-te a aconseguir els teus objectius!

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?