La natació infantil i el desenvolupament integral del nen/a

La natació infantil i el desenvolupament integral del nen/a

Per què és recomanable que els nens/es fagin classes de natació infantil? Quins beneficis presenten les activitats en el medi aquàtic? Amb quina edat pot començar a anar el meu fill/a a la piscina?…

Al llarg d’aquest blog tractarem de respondre a molts dels dubtes que sorgeixen amb relació a les primeres experiències dels nens/es amb les activitats a l’aigua.

  • En l’àmbit fisiològic… Reforça de sistema immunitari, millora l’oxigenació de les cèl·lules, augment del control respiratori i de la mobilitat de la caixa toràcica, millora de sistema cardiorespiratori, desenvolupament de l’aparell osteomuscular, prevenció i millora de problemes a la columna vertebral, enfortiment de la musculatura, millora de la mobilitat intestinal, estimulació de la gana, ajuda a la relaxació i millora el son.
  • En l’àmbit fisiològic … reforça de sistema immunitari, millora l’oxigenació de les cèl·lules, augment del control respiratori i de la mobilitat de la caixa toràcica, millora de sistema cardiorespiratori, desenvolupament de l’aparell osteomuscular, prevenció i millora de problemes a la columna vertebral, enfortiment de la musculatura, millora de la mobilitat intestinal, estimulació de la gana, ajuda a la relaxació i millora el son.
  • En l’àmbit motor … Augment i enriquiment de l’activitat motriu, exercitació de la mobilitat i prevenció de retards psicomotors, millora del desenvolupament de la motricitat gruixuda i fina, millora de la coordinació i de l’equilibri i contribució a l’adquisició de noves formes de moviment.
  • En l’àmbit cognitiu … Increment de l’activitat cognitiva, augment del coeficient intel·lectual, facilitació el procés d’adquisició del llenguatge, estimulació l’audició, augment de la creativitat, millora l’atenció, reforç de la personalitat i afavoriment de la integració sensorial.
  • En l’àmbit psicològic … Contribució a l’autoconeixement autocontrol i autoestima, millora de la seguretat davant les pors i / o fòbies i de la confiança en si mateix, augment de l’autonomia i de la independència.
  • En l’àmbit social … Progressos en les relacions socials, millora en la comunicació, reforç dels llaços entre els pares / mares i els fills / es, socialització en un ambient lúdic, respecte a les normes, educació en valors intrínsecs a l’activitat física ( cooperació, solidaritat, companyerisme, etc.)
No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?