Lumbàlgies durant l'embaràs

Lumbàlgies durant l’embaràs

El dolor d’esquena, i en especial, la zona lumbar és bastant comuna durant l’embaràs, arribant a afectar quasi el 50% de les embarassades.

L’origen del dolor sol ser multifactorial i està relacionat amb l’estabilitat dinàmica de la pelvis. Entre els factors que poden influir es troben els hormonals, els canvis biomecànics en la columna vertebral i la forma física prèvia i durant l’embaràs.

Més de dos terços de les dones embarassades experimenten dolor lumbar i quasi una cinquena part experimenta dolor pelvià.

Les dues condicions poden passar per separat o juntes i generalment augmenten durant el curs de l’embaràs, interferint en el treball, les activitats diàries i per dormir.

 

Què causa el dolor d’esquena durant l’embaràs?

Com hem comentat anteriorment, un dels factors que pot influir en el mal d’esquena és el factor hormonal. És degut a l’augment de les hormones relaxina i progesterona que provoquen hipermobilitat articular, necessària per acomodar el fetus en el desenvolupament i facilitar el part.

L’altre factor esmentat és el canvi biomecànic de la columna vertebral, a causa del creixement de l’úter que provoca la distensió o separació de la musculatura abdominal.

Aquest sobre estirament acompanyat del pes del nadó, produeix un augment de la curvatura lumbar, i si la musculatura que ha d’aguantar el nadó perd eficàcia, apareix l’abdomen en pèndol, observant una caiguda del ventre per davant de la símfisi del pubis.

Al mateix temps, el sòl pelvià també es pot debilitar per la pressió que es troba sotmesa, per les fluctuacions hormonals, per la inestabilitat lumbo-pelviana o per la distensió de la musculatura abdominal, que produeix que els músculs vagin cedint i arribin al límit de la seva funcionalitat produint-se la incontinència d’esforç.

Quins tractaments s’utilitzen amb la fisioteràpia per al dolor d’esquena durant l’embaràs?
Hi ha estudis que revelen que la teràpia osteomanipulativa, l’acupuntura, la teràpia craneosacral i l’exercici orientat a l’activació de la musculatura profunda redueix significativament el dolor lumbar i la discapacitat funcional.

 

A GMG comptem amb una àrea especialitzada de la salut de la dona, on atendrem el seu cas de manera personalitzada oferint el millor tractament adaptat a les vostres necessitats d’acord amb una valoració inicial i una evolució simptomatològica. D’aquesta manera ajudarem a combatre els dolors per a portar l’embaràs de la millor forma possible.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?