El passaport (de vacunació) Covid per a l’estiu segons la UE, com serà?

El passaport (de vacunació) Covid per a l’estiu segons la UE, com serà?

L’anomenat popularment passaport de vacunació COVID-19, o “Passaport sanitari europeu”, és una proposta de la Comissió Europea per a l’obertura segura d’Europa a la mobilitat. Més que un passaport és un certificat que pretén facilitar la mobilitat entre els països de la Unió Europea, però no és un document de viatge. La principal dada de rellevància serà si tenim la vacuna o no, però a més trobaran els resultats de test recents o si una persona ja ha superat el virus.

Un dels objectius principals d’aquest anomenat popularment passaport sanitari és reactivar el sector turístic (dels més afectats per la pandèmia). Les economies de diversos països depenen en gran part del turisme. En tot cas, el certificat de vacunació, conegut també popularment com a passaport covid sembla que cobrarà importància en les pròximes setmanes si volem viatjar…

Serà un document, digital i imprès, disponible en almenys 2 idiomes (el de cada país i en anglès), gratuït i universal. El seu nom definitiu sembla que serà “Digital Green Certificate” o Certificat Digital Verd. Contindrà la informació sobre la vacunació (quan s’ha produït, on i amb quina vacuna), però també els detalls i resultats sobre les proves que es realitzin (PCR, antígens o altres, data de l’examen i de resultats) i també informarà si s’ha superat la Covid19.

Disposarà d’un codi QR que podrem portar en el mòbil i que agilitarà la seva lectura en punts de control com els aeroports de tota la UE. Serà vàlid en tota la Unió Europea, i el més important: gratuït i universal.

La idea és que estigui disponible a l’estiu, quan està previst que la major part de la població europea pugui tenir accés a les vacunes. La data més probable és que a finals de juny tinguem el certificat verd i digital, on es podrà comprovar una d’aquestes 3 opcions: acreditar estar vacunat, tenir una PCR negativa o certificar haver passat COVID-19.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?