MIGRANYES I CEFALEES

Migranyes i cefalees

Tens mals de caps constants i no saps per què? Notes una pressió a la part lateral del front sovint?

El mal de cap és un dels dolors més comuns i més normalitzats per la població. Quasi el 96% dels individus ho pateixen al llarg de la seva vida. El problema arriba quan aquest deixa de ser puntual, i és constant. Això podria indicar que el pacient pateix algun tipus de cefalea i necessita un diagnòstic d’un especialista.

Segons la fisioteràpia, es pot arribar a solucionar aquest tipus de dolor sense recórrer als medicaments, mitjançant diferents teràpies manuals. Sempre amb una anàlisi sobre l’origen del dolor per un especialista per a descartar altres alteracions.

 

QUÈ SÓN LES CEFALEES?

El terme cefalea es restringeix als dolors de la regió cranial i no inclou els referents a la cara, la faringe o la regió cervical. Les característiques d’aquest dolor són molt variades:
– Sensació de pesadesa
– Sensació de cops repetits i violents
– Sensació de constricció
– Sensació de pulsació
– Cremor
– Punxades de punxades
– Altres

El símptoma cefalea és molt comú (hom calcula que el sofreixen amb assiduïtat una de cada cinc persones) i pot ser ocasionat per trastorns molt diversos encara que sovint de poca gravetat.

Els més comuns:
MIGRANYA: És un dolor de la zona periòdica (pot durar entre 4 i 72 hores). Normalment, aquests atacs vénen acompanyats d’irritabilitat, nàusees, vertigen, marejos o fotofòbia.
Des de la fisioteràpia es recorre a la teràpia miofascial o craniofacial i una valoració de l’atm, que en la majoria dels casos aconsegueixen reduir o alleugerir el dolor en els episodis de migranya.

CEFALEA TENSIONAL: És una patologia d’alta prevalença i és el segon motiu de consulta mèdica a la societat occidental. Aquest tipus de mal de cap s’associa a la síndrome del dolor miofascial, provocat pels punts gallet miofascials dels músculs craniocervicals i craniomandibulars. En aquests casos, la fisioteràpia manual acompanyada d’exercicis terapèutics, és la millor manera d’obtenir resultats.

CEFALEA CERVICAL: És un tipus de dolor cervical que ve acompanyat de mals de cap. Des de la fisioteràpia es pot abordar des de tècniques miofascials, teràpia manual, punció seca o compressió en punts gallet.

 

En cas de patir algun d’aquests símptomes, recomanem sempre acudir amb un especialista que valori l’origen del dolor i així aplicar el tractament adequat en funció del diagnòstic.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?