Tests antígens Covid-19 Girona

Tests antígens Covid-19

Aquesta setmana hem començat a fer aquests tests al nostre centre amb cita prèvia!

Aquesta prova s’utilitza per a diagnosticar si la persona està infectada o no per coronavirus. És una prova nasofaríngia i en qüestió de 15 minuts es detecta la presència de l’antigen, cosa que permet determinar si els símptomes són deguts a la infecció per SARS-CoV-2.

La sensibilitat d’aquest test d’antígens és superior al 90% si bé, davant la presència de símptomes compatibles, un resultat negatiu del test no exclou la infecció per COVID-19, i ha de ser confirmada per una PCR o Serologia per a la detecció d’Anticossos IgM.

L’avantatge d’aquest test és que té una elevada sensibilitat durant els primers dies d’infecció. Concretament, la sensibilitat els primers dies de contagi (0-3 dies) és d’un 100% i del 4-7 dies del 90%. Això permet un diagnòstic ràpid i urgent d’aquells pacients amb simptomatologia o que hagin estat en contacte amb una persona positiva al virus.

Les principals diferències d’aquest test amb el PCR i els tests serològics són que tant les PCR com la detecció antigènica detecten el virus, són proves diagnòstiques, mentre que els tests serològics detecten anticossos, són epidemiològiques.

Els tests serològics són per a detectar si s’ha passat o no la malaltia, tot i que ser positiu no eximeix les mesures de seguretat que s’han de tenir. La PCR i la detecció antigènica serveixen per al diagnòstic. La detecció antigènica, si es realitza els primers cinc dies, seria equivalent a la PCR, mentre que la PCR, per tractar-se de la millor prova donada la seva elevada sensibilitat i especificitat, és el de l’elecció en la resta de casos.

A GMG, amb cita prèvia, oferim aquest servei! Per a més informació, contacta amb nosaltres!

Actualment també realitzem tests PCR amb resultats a les 24 hores. Més informació.

 

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?