Com tractem la diàstasi abdominal a GMG

Com tractem la diàstasi abdominal a GMG

Has sentit parlar de la diàstasi abdominal?

La diàstasi abdominal o diàstasis recti és la separació dels músculs rectes de l’abdomen a conseqüència d’un dany en el teixit connectiu que, en condicions normals, els manté units entre si, i a la línia mitjana del cos, l’anomenada línia alba.

La diàstasi és un problema funcional i estètic més habitual del que a priori pot semblar. Tots podem arribar a tenir una separació de rectes, independentment de l’edat, de si ets home o dona, de si realitzes esport habitualment o ets una persona sedentària.

Si bé és cert, hi ha un període crucial a la vida de la dona que augmenta considerablement les possibilitats de patir una diàstasi abdominal. Aquesta etapa és l’embaràs.

 

Signes i símptomes:

Des del punt de vista saludable:

A curt-mig termini problemes de sòl pèlvic com incontinència urinària, ja que les pressions exercides en la faixa abdominal per causes diverses (carregar pes, tos, al·lèrgies, restrenyiment) dirigeixen pressions cap al perineu i si la nostra faixa abdominal no té el suficient to no pot suportar aquesta força. Per tant, aquest augment de pressió va dirigit directament al sòl pèlvic, produint la seva debilitat i diferents patologies.
Un altre dels problemes que pot ocasionar és mal d’esquena a causa de la falta de to de la faixa abdominal, provocant sobrecàrregues a la zona lumbar o dorsal.
A mig-llarg termini. pot aparèixer hèrnia umbilical o hèrnies viscerals, aquestes últimes estan més relacionades amb embarassos múltiples i grans diàstasis.

Des d’un punt de vista estètic:

A nivell estètic veiem abdòmens molt prominents, flàccids, despenjats, desconnectats, tous… a causa del baix to de la musculatura de l’abdomen i de la biomecànica d’activació d’aquests músculs.

 

Quins tractaments t’oferim a Gabinet Mèdic Girona?

– Valoració amb ecografia per assessorar-te quin és el millor tractament i valorar la biomecànica abdominal, així com la distància i la funcionalitat de la diàstasi.

– Tractament de shock i reparació de la diàstasi a través de la radiofreqüència, poden arribar a reduir la diàstasis fins a un 70%. La radiofreqüència és un equip d’última tecnologia no invasiu, innocu i indolor que ens ajuda a accelerar els mecanismes naturals de recuperació dels teixits. A través d’un corrent d’alta freqüència, que produeix tres efectes biològics: bioestimulació, vascularització i hiperactivació amb el que vam aconseguir: optimitzar la recuperació, regenera teixits i escurçar els temps de curació.

– Treball d’exercicis d’activació abdominal (transvers, rectes…). Buscarem exercicis que s’adaptin a tu, tant per activar com relaxar. Dins d’aquest treball combinem diferents tècniques com són el tronc eutonia, exercicis de Pilates, Hipopressius… Cal indicar que no tots els exercicis són iguals ni funcionen igual per tothom, ja que aquest treball vindrà marcat per la valoració ecogràfica.

En el nostre Centre mèdic i de rehabilitació treballem amb sessions individuals de fisioteràpia ginecològica així com classes amb grups reduïts. D’aquesta manera treballem la paret abdominal amb exercicis hipopressius, control postural I sòl pèlvic per mantenir estable i sense dolor la zona lumbopèlvica.

Si vols més informació sobre aquest tractament, posa’t en contacte amb nosaltres i estudiarem cada cas.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?