La fisioteràpia esportiva

La fisioteràpia esportiva

La fisioteràpia esportiva és una branca de la fisioteràpia que va dirigida a tota persona que practiqui esport habitualment, tant si és un esport base, amateur, d’elit o d’alt rendiment.

La fisioteràpia esportiva consisteix a fer un treball preventiu i un altre de recuperació de lesions.

 

EN QUÈ CONSISTEIX EL TREBALL PREVENTIU?

Consisteix a millorar i treballar la condició muscular de l’esportista, evitant les càrregues i corregint el mal gest esportiu. Es treballa la condició muscular, corregint la postura corporal perquè el sistema musculoesquelètic funcioni correctament.

 

OBJECTIUS DE LA FISIOTERÀPIA ESPORTIVA

– Reduir el temps de recuperació: els nostres teixits, en lesionar-se, necessiten un temps per a poder regenerar-se. Podem ajudar a accelerar aquesta recuperació, sempre que respectem els límits fisiològics de cada lesió.

– Evitar recaigudes. Amb la fisioteràpia esportiva es valora si el pacient pot tornar, o encara no, a reiniciar el seu esport, prevenint possibles lesions.

– Preparar el cos per a l’entrenament: Després d’una lesió ens assegurem que el sistema musculoesquelètic estigui en òptimes condicions per a tornar a entrenar.

– Controlar la bona realització de l’activitat física: Es fa un control de cada exercici i moviment a la teva pràctica esportiva per evitar lesions.

– Planificar una correcta alimentació: una correcta alimentació i hidratació és el pilar fonamental per a cobrir les necessitats nutricionals dels esportistes. Una bona alimentació millorarà en primer lloc la teva salut, el teu rendiment esportiu, controlarà el teu pes i t’ajudarà a prevenir lesions que moltes vegades són produïdes per una alimentació inflamatòria. Aquesta mala alimentació pot provocar ruptures, contractures musculars i recuperacions postesport o postlesió més lentes.

 

A Gabinet Mèdic Girona fem des de Teràpies Invasives, Entrenaments Terapèutics, Massatges Descontractorants i sobretot un bon diagnòstic de lesions i valoració.

Informa’t i estudiarem el teu cas!

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?