Tot el que necessites saber sobre el còlic del lactant

Tot el que necessites saber sobre el còlic del lactant

Els còlics del lactant es defineixen com a espasme o contracció dolorosa de l’intestí, i són un terrible malson per a pares, pediatres i gastroenteròlegs infantils pel seu difícil maneig i l’angoixa que generen. Solen aparèixer entre els quinze dies i els tres mesos de vida i té tendència a la millora després de la quarantena i els tres mesos.

Hem de saber que el còlic del lactant és un mecanisme de defensa de l’aparell digestiu, que no és encara madur, i davant situacions per a les quals no està preparat, la musculatura de l’intestí es contrau de manera convulsiva produint dolor. Se sol relacionar amb la immaduresa del sistema digestiu, però no és l’única causa i és important saber-ho.

Podrien ser causes com una alteració del sistema nerviós autònom que provoca el moviment de l’intestí incorrecte o una hiperestimulació causada per un estrès del nadó. També poden influir altres factors com la dieta de la mare, per exemple si és una dieta molt rica en làctics, ja que això es transmet al nadó a través de la llet materna.

De totes maneres, per aconseguir una millora completa hem d’identificar l’origen i realitzar les modificacions pertinents.

Tot això, donarà lloc a una hiper estimulació del sistema digestiu del nadó, que hem de recordar que no és madur i gestionarà malament l’alimentació i l’excreció dels residus (femta i gasos).

Si sospites que el teu nadó pugui tenir còlics hem d’acudir a un pediatre o fisioterapeuta referent que tracti al nadó, per conèixer bé la persona i tenir accés a l’historial complet. D’aquesta manera podem ajudar a descartar altres complicacions.

El fisioterapeuta és un professional que ha d’anar de la mà del pediatre en aquests casos, ja que la funció és buscar l’origen, tractar el funcionament del sistema digestiu per normalitzar la musculatura, el funcionament i col·locar el sistema digestiu al seu lloc.

A GMG ajudem al teu nadó a millorar els còlics a través d’un tipus de massatge de l’aparell digestiu on el seu objectiu consisteix a facilitar el trànsit intestinal i estimular els moviments peristàltics, per reduir gasos i alleugerir els símptomes associats amb els còlics del nadó.

Per a més informació contacta amb nosaltres!

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?