osteopatia

Què és l’osteopatia?

L’osteopatia és una disciplina terapèutica estretament lligada a la fisioteràpia. A diferència d’altres països, especialment els anglosaxons, l’osteopatia acostuma a ser exercida per fisioterapeutes que s’han especialitzat en les diferents tècniques pròpies de l’osteopatia.

Durant anys, l’efectivitat dels tractaments osteopàtics va ser posada en dubte per alguns professionals de la medicina. Com tantes altres disciplines alternatives a la medicina més tradicional, l’osteopatia ha hagut de demostrar científicament la vàlua.

Avui dia nombrosos estudis i la pràctica diària d’aquesta especialitat estan demostrant que es poden obtenir resultats molt positius en el tractament d’una gran quantitat de patologies, malalties i malalties. De vegades, el tractament més adequat és aquell que combina tècniques de fisioteràpia i osteopatia.

L’osteopatia és una tècnica que, sense ser intrusiva, ofereix bons resultats. Està recomanada per a pacients de lesions cròniques, que ja han estat sotmesos a diferents tractaments sense assolir resultats positius estables en el temps.

Hi ha certes patologies i situacions que poden ser propícies per acudir a un osteòpata. Per exemple, en el cas de malalties agudes, en què s’hagin consumit medicaments durant un període llarg de temps, l’osteopatia pot contribuir a fer que l’aparell hepàtic i digestiu recuperi l’equilibri després de les alteracions provocades per la medicació.

L’osteopatia també és recomanable per tractar l’estrès emocional i psicològic, ja que treballa la relaxació muscular, cosa que, en molts casos, és beneficiós per a aquestes patologies.

Els beneficis de l’osteopatia són nombrosos i es poden observar bons resultats a curt termini. Entre els beneficis més notables, trobem l’equilibri entre músculs i sistema nerviós, cosa que millora, de manera notable, l’estabilitat i l’equilibri del cos, reduint la probabilitat de patir lesions.

A més, com que es tracta d’un tractament poc invasiu, no és dolorós i el pacient no haurà de consumir fàrmacs. L’osteopatia tracta les patologies des del seu origen, això és molt beneficiós, ja que millora l’estat general del pacient i, per tant, la qualitat de vida.

L’osteopatia és una tècnica molt recomanada per a pacients que ja han estat sotmesos a un altre tipus de tractament sense obtenir bons resultats. És una tècnica poc invasiva, que mitjançant tècniques manuals pot ajudar en la prevenció i tractament de patologies de diferent índole, millorant la qualitat de vida del pacient.

 

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?