FISIOTERAPIA NADÓ

FISIOTERÀPIA RESPIRATORIA EN NADONS I NENS

Fisioteràpia respiratòria en nadons i nens.

Habitualment, quan parlem de fisioteràpia, pensem en un mètode terapèutic per tractar lesions o alleujar problemes relacionats amb l’aparell locomotor, com ara una lesió esportiva o una contractura muscular.

Però el treball d’un fisioterapeuta és molt més ampli, i inclou diverses especialitats relacionades amb la neurologia, la pediatria, la cardiologia o l’aparell respiratori, entre d’altres.

Actualment, la incidència de problemes respiratoris a la infància està en augment, sobretot als països desenvolupats. La prematuritat, l’escolarització primerenca o l’increment d’al·lèrgies són algunes de les causes a què es pot atribuir aquest problema.

Tot plegat suposa un augment en l’ús dels serveis sanitaris pediàtrics i serveis d’urgències, a més del consegüent estat d’ansietat i alarma que provoca a les famílies. Moltes vegades es requereixen hospitalitzacions que provoquen absentisme escolar i laboral en els infants i els pares, generant conseqüències importants per als qui el pateixen.

L’aparell respiratori no està completament format al moment del naixement i es desenvolupa fins als divuit anys. El període més rellevant d’evolució és durant els dos primers anys de vida. Per tractar de manera correcta qualsevol malaltia respiratòria en edats primerenques es pot visitar un fisioterapeuta especialitzat en fisioteràpia respiratòria pediàtrica perquè trobi el millor tractament per a la millora.

La fisioteràpia respiratòria, una eina fonamental per prevenir, curar o estabilitzar les alteracions que afecten el sistema respiratori, fet que contribueix enormement a la millora de la qualitat de vida dels nens i les seves famílies. Per tot això, el seu coneixement i aplicació és molt rellevant per a tots aquells nens amb tendència a patir alteracions pulmonars.

La fisioteràpia respiratòria pediàtrica pot ajudar a eliminar secrecions acumulades des del nas fins als pulmons, disminuir i arribar a eliminar la tos, millorar el son i l’alimentació, evitar complicacions de tipus respiratori i ingressos hospitalaris, disminuir la medicació.

Aquesta branca de la fisioteràpia pot ajudar a fer que els nens tinguin una millor qualitat de vida i millor salut.

 

 

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?