fisio embaràs

Fisioterapeuta i embaràs

Tres són les fases que componen l’embaràs i estan dividides per trimestres. El primer és conegut pels canvis d’humor provocats per les modificacions hormonals. El segon sol ser el més tranquil, caracteritzat per l’augment del “volum” del budell i les primeres “patadetes”. El darrer sol ser el “pitjor”, ja que el cansament físic, la preocupació i la il·lusió per l’arribada del nadó són enormes.

La Fisioteràpia en embarassades és cada dia més present a la nostra societat, tant a l’embaràs com al part i postpart.

Tota dona embarassada experimenta múltiples canvis al seu cos: canvis musculars, cardiovasculars, hormonals, respiratoris, digestius, en la micció i un llarg etcètera.
Un terç de les embarassades tenen mal d’esquena. La zona de l’esquena més comunament afectada és la zona baixa, les lumbars. La raó és l’augment de pes de les embarassades, juntament amb la disminució del to muscular.

El fisioterapeuta és la persona indicada per ajudar l’embarassada a combatre aquest problema.

Les eines que pot fer el físio, són principalment:

Teràpia manual: el massatge és una de les principals armes per reduir el dolor muscular.

Exercicis terapèutics: la prescripció d’exercicis engloba exercicis de mobilitat, estiraments i exercicis d’enfortiment.

Educació: destaca la importància de recomanar l’exercici aeròbic, l’educació postural i la informació sobre les diferents etapes de l’embaràs i els canvis que l’embarassada pot experimentar. Sempre posant èmfasi en la importància del tractament i la prevenció per part del fisioterapeuta.

El fisioterapeuta és l’encarregat de mostrar a les embarassades els millors exercicis per a l’enfortiment del terra pelvià.

Els estudis científics mostren que l’entrenament dels músculs del sòl pelvià prevé la incontinència urinària durant i després de l’embaràs.

És clau que les embarassades siguin conscients que la prevenció és la via, ja que sempre és millor evitar que es doni la incontinència urinària a haver de combatre-la.

 

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?