Com pot ajudar la fisioteràpia a la recuperació postpart

Com pot ajudar la fisioteràpia a la recuperació postpart

En el postpart, després del naixement del teu nadó és un moment en el qual poden aparèixer disfuncions com la incontinència urinària, els prolapses i els dolors en les relacions sexuals, entre d’altres. Això és a causa dels múltiples canvis que el teu cos ha experimentat en l’embaràs i el part. Per tornar a posar-se en forma s’ha de tonificar adequadament la musculatura abdominal i perineal.

El primer consell que donem és que després de l’alta ginecològica, a les 6-8 setmanes postpart, t’adrecis a un centre especialitzat en fisioteràpia/activitat física professional com GMG. Nosaltres valorarem l’estat en el qual es troba la musculatura del sòl pelvià, la faixa abdominal, el patró respiratori, la postura i la condició física en general.

Els problemes més comuns solen ser:

– Síndrome abdomino-pèlvic (DIÀSTASIS ABDOMINAL)

És freqüent que a finals de l’embaràs o durant el postpart s’experimenti dolor en certes ones en l’àmbit hipogàstric, o a sota el melic. També es poden presentar dolors lumbars que s’extenen cap als glutis i els músculs arribant a provocar inclús la impotència muscular a diferent nivell.

 

– Dolor esquena

Degut a l’acció hormonal, els lligaments es relaxen i modifiquen la seva funció. Aquest efecte es nota especialment entre els cossos vertebrals, sobretot a la zona lumbopèlvica i al cartílag simfisial púbic, que solen generar dolor lumbar i cervical. Succeeix pel canvi estructural i postural, ja que venim d’un embaràs on hi ha hagut un augment de les curvatures de la columna vertebral per tal de compensar la panxa i el pes del nadó. Ens podem trobar el dolor lumbopélvic com un dels més comuns, així com el dolor dorsal i cervical a causa de la mala posició alhora d’agar el nadó o per l’augment de mida dels pits.

 

– Lesions a la zona del perineu

La zona del perineu i de l’anus poden patir lesions produïdes per problemes de part, com per exemple, l’ús d’instrumental o el desgast vaginal. Un dels símptomes més comuns són la incontinència anal i la urgència fecal. En el cas de desgast perineal i una mala cicatrització amb adherències que poden afectar a l’esfínter o inclús a la mucosa rectal. – Incontinència urinària Aquest és un dels problemes més freqüents entre les dones després del part principalment per un debilitament del sòl pelvià. S’entén com incontinència urinària a la pèrdua involuntària del control sobre l’orina sovint en les que augmenten a la pressió abdominal com quan estosseguem o esternudem.

 

– Variació dels ritmes urinaris i intestinals

A part de les incontinències urinàries comentades anteriorment ens podem trobar amb casos en els quals hi ha una sensació de córrer davant les necessitats de la defecació o la micció podent presentar també hemorroides o estrenyiment.

 

– Problemes durant les relacions sexuals

Altres problemes que poden sorgir després d’un embaràs i el part és el dolor durant el coit, disminució de la sensibilitat durant les relacions sexuals o inclús anorgàsmia (absència d’orgasmes).

 

A GMG atenem de forma individualitzada a cada pacient dissenyant un programa específic d’exercicis per no danyar i rehabilitar l’abdomen i el sòl pelvià, segons els problemes de cada una. És important avaluar el nostre estat després d’un part i seguir els passos indicats per a una òptima recuperació. Trobareu el servei de fisioteràpia postpart o els nostres grups de recuperació postpart diària.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?