Dona tocant-se el genoll

Artrosis de genoll

L’artrosi és una malaltia molt associada a l’envelliment, per la qual cosa presumiblement el nombre d’afectats per aquesta patologia creixerà.

L’artrosi és una patologia en la qual s’observa degradació del cartílag articular, a més d’una remodelació de l’os subcondral. Les alteracions produïdes sobre l’articulació no es redueixen solament a cartílag i os, sinó que també afecta la membrana sinovial, càpsula articular, lligaments, menisc i teixits periarticulars.

L’artrosi és una malaltia crònica de les articulacions que pot causar dolor, inestabilitat, rigidesa, inflor i feblesa muscular, afectant la qualitat de vida i deteriorant la funcionalitat física.

S’ha demostrat que l’exercici terapèutic constant redueix el dolor i millora la funció física en pacients amb artrosis de genoll, reduint la deterioració física i augmentant la participació en activitats socials, laborals i creatives. D’altra banda, produeix beneficis en la mobilitat, en la disminució del risc de caigudes, el pes corporal i les anomalies metabòliques.

Es recomana una activitat que compagini tant l’enfortiment com l’exercici aeròbic (bicicleta estàtica) i de flexibilitat.

 

FACTORS DE RISC

  1. Edat: factor de risc més important. Una revisió va demostrar, a través de proves radiològiques, que el 2% de les dones que presentaven la malaltia eren menors de 45 anys. El 86% restant superaven els 65 anys.
  2. Genètica: s’ha comprovat una relació genètica en aquesta patologia, causat per un gen autosòmic que vincula el sexe femení amb l’artrosi, sobretot en petites articulacions.
  3. Obesitat: La falta d’exercici a conseqüència de l’obesitat augmenta la incidència, sobretot en malucs i en genoll.
  4. Sobrecàrrega: no és clar el seu paper com a factor desencadenant, tant en el camp laboral com en el de l’esport. Un altre estudi corrobora que el pes excessiu, suportat durant anys, suposa una sobrecàrrega de les articulacions i s’ha relacionat amb l’artrosi de genolls i malucs, la qual cosa pot arribar a ser molt incapacitant.

 

Per a més informació recomanem que et posis en contacte amb nosaltres o el teu fisioterapeuta i et resoldrem totes les preguntes.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?