L'embenat funcional, que és?

L’embenat funcional, que és?

L’embenat funcional és una tècnica que consisteix a aplicar un embenat específic de la lesió que presenta el pacient, i que impedeix que repetim únicament el moviment que ha provocat la seva lesió. D’aquesta manera aconseguim contenir el gest articular lesional sense alterar la resta de moviments de l’articulació.

Els embenats funcionals tenen com a avantatge evitar la immobilització total (escaiola) de la musculatura i articulació. El que es pretén amb l’embenat funcional és bloquejar moviments lesius per a l’articulació en certs moments de la recuperació, tractament o curació.

Aquests embenats permeten una mobilitat parcial per a l’articulació afectada. A més, s’apliquen de forma estudiada, tenint en compte una biomecànica correcta de la resta d’articulacions que participen en el gest que controlem. Gràcies a tot això, escurcem els temps de recuperació i els resultats funcionals són molt millors. Alhora facilitem que no es perdi el patró motor, ni apareguin moviments compensatoris (com la coixesa) que després caldria corregir.

 

Quan s’utilitza aquesta tècnica?

Aquesta tècnica s’utilitza com una opció dins de la part de tractament de fisioteràpia, aplicat després la resta de tècniques en la sessió.
També, fora del tractament d’una lesió s’utilitza per prevenir i evitar recaigudes de certes lesions, per corregir disfuncions, immobilitzar certs gestos que provoquen dolor o irradiació de molèsties pel cos i, també, per comprimir una ferida i evitar hemorràgies.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?