La fisioteràpia després del part

La fisioteràpia després del part

Avui fem menció a la fisioteràpia postpart. Totes volem recuperar la nostra figura i rehabilitar el nostre sòl pelvià després d’haver donat a llum.

Per a nosaltres, com a fisioterapeutes, la recuperació postpart va més enllà de recuperar la figura. En múltiples ocasions la nostra funció és la de rehabilitar zones que han quedat debilitades o solucionar problemes en el cos femení derivats dels canvis patits durant l’embaràs i el part.

Alguns dels símptomes més freqüents són la síndrome abdominal-pelviana, la relaxació dels lligaments, lesions a la zona del perineu, incontinència urinària, variació dels ritmes urinaris o intestinals o problemes durant les relacions sexuals.

La primera etapa tracta d’oferir consells d’higiene postural, mesures de prevenció i maneig de restrenyiment, edema i dolor en la zona genital, així com tècniques de massoteràpia per a afavorir la recuperació i promoure el benestar de la nova mare.

La segona etapa es continua amb les mesures analgèsiques i d’educació postural, sobretot durant l’alimentació del nadó i la prevenció del dolor d’esquena en general.

A partir de la tercera etapa s’inicia l’acompanyament per a la recuperació de la funcionalitat adequada de la musculatura del sòl pelvià i abdominal principalment. Un moment fonamental per a l’evolució de l’estat dels músculs a càrrec d’un professional i de la correcta dosificació dels exercicis que s’hagin de realitzar per a aconseguir-ho.

És molt important que la progressió pel que fa a la intensitat de l’activitat física sigui progressiva i respectant les sensacions del cos de cada dona.

A GMG duem a terme una primera valoració i comencem a treballar amb exercicis adients per a cada dona, segons les seves necessitats.

Oferim grups postpart! Informa’t i t’acompanyem!

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?