10 raons per les quals fer Fisioteràpia Respiratòria a un nadó amb mocs

10 raons per les quals fer Fisioteràpia Respiratòria a un nadó amb mocs

Després dels últims dies amb bon temps, el fred ja està de nou amb nosaltres una temporada més. Comencen les guarderies i els col·legis, i amb ells arriben els virus i bacteris que tanta guerra donen.

Durant l’hivern és freqüent que els més petits de la casa, i no tan petits, sofreixin catarros, bronquiolitis i altres infeccions respiratòries. El sistema immunològic s’afebleix pel fred. Amb la baixada de temperatures, la mucosa respiratòria rep menys sang i per a defensar-se genera més moc. Quan aquest s’acumula, juntament amb l’arribada de virus i bacteris més potents, disminueix l’eficàcia de les nostres defenses i és més fàcil emmalaltir.

 

Aquí us donem 10 raons per les quals la Fisioteràpia Respiratòria pot ajudar el teu fill a suportar l’hivern:

1- El fisioterapeuta respiratori t’ensenyarà uns correctes i efectius rentats nasals perquè el teu fill respiri bé pel nas. La respiració nasal és fonamental. El nostre nas és un filtre que evita que partícules no desitjades entrin a l’interior de l’aparell respiratori, entre elles els microorganismes.

 

2- Ajuda a controlar i fins i tot eliminar la tos. Quan les rentades nasals no són suficients i el moc ja està començant a caure a la gola provocant tos i fins i tot vòmits, la Fisioteràpia Respiratòria és especialment útil per a eliminar aquestes secrecions que tant molesten.

 

3- Ajuda a drenar les secrecions bronquials. En les infeccions respiratòries de via inferior, com a bronquitis o bronquiolitis, es generen secrecions dins del pulmó provocant tos i dificultat respiratòria. En moltes ocasions, els símptomes perduren durant setmanes i fins i tot mesos. Si, juntament amb la medicació prescrita pel pediatre, s’eliminen aquestes secrecions profundes, els nens milloren tant que fins i tot es pot disminuir o eliminar la medicació.

4- Després d’una sessió de Fisioteràpia Respiratòria els nens mengen millor. Un nen amb mocs no respira bé pel nas, s’ofega i menjar es converteix en una tortura. A més, amb la tos és fàcil que vomitin tot el que han menjat. Millorant la seva respiració nasal i eliminant els mocs acumulats en gola i via respiratòria inferior l’apetit es recupera.

 

5- Millora el son. Tos interminables que desperten a mitjanit, desesperació, cansament. Quan estem malalts sembla que el que més reconforta és dormir. Si millorem la respiració nasal i controlem la tos, els nostres nens segur que dormiran millor i els seus pares també.

 

6- Els refredats duraran el just. De vegades no sabem si els mocs dels nens al maig són provocats pel refredat d’octubre, o és una nova infecció. Quan els símptomes dels refredats, encara que aquests ja estiguin superats, perduren més del normal, amb Fisioteràpia Respiratòria eliminem les secrecions que s’acumulen i disminuïm la tos, així normalitzem la situació molt abans.

 

7- Disminueix l’absentisme escolar i laboral. Quan el nen està dolent no pot anar a la guarderia o al col·legi i generalment algú de la família ha de fer-se càrrec.

 

8- Evita ingressos hospitalaris. Quan una infecció respiratòria afecta a un bebè de pocs mesos o es complica, és freqüent la necessitat d’hospitalitzar al nen. Amb la Fisioteràpia Respiratòria, evitem que unes certes infeccions vagin a més i acabin a l’hospital.

 

9- Ajuda al correcte desenvolupament de l’aparell respiratori dels més petits. Un nen que creix amb infeccions respiratòries freqüents té moltes paperetes per a ser un adult amb alguna malaltia respiratòria com l’asma.
10- Millora la qualitat de vida de tota la família. Nens feliços, pares tranquils.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?