Les 8 coses que has de fer per oblidar-te de la retenció de líquids

Les 8 coses que has de fer per oblidar-te de la retenció de líquids

Com sabem si tenim retenció de líquids? Quan hi ha presència de retenció de líquids el que notem és:

-         Augment de pes inexplicable

-         Inflor de cames/cuixes i sobretot turmells

-         Augment del perímetre abdominal

-         Dificultat de micció

-         Sensació de fatiga i cames “entorpides”

 Quines són les causes?

La retenció pot ser patològica o no patològica. La diferència es troba en el mecanisme d’inici;

-         Retenció patològica: Pot ser causada per problemes en el sistema circulatori, insuficiència cardíaca, malalties renals, antecedents genètics o bé secundaria a malalties.

-         Retenció no patològica generalment és deguda a una dilatació de les venes en èpoques més càlides, que fan que el sistema hagi de treballar més per pujar la sang. També és bastant comú en èpoques de fluctuacions hormonals; ovulació, embaràs, menopausa…

 

Com reduïm la retenció?

 1 – Dieta sana:

Això implica oblidar-nos sobretot dels greixos i els sucres, evitar la carn molt grassa, salses, aliments pre­cuinats, conserves… i sobretot no oblidar mai que el nostre cos treballarà més bé si mengem petites quantitats amb més freqüència. Recordar també seguir uns horaris, el nostre cos funciona millor amb rutines.

2 – Adéu a la sal

La sal provoca que el nostre organisme retingui molts líquids sense necessitat i la majoria d’aliments que mengem ja tenen les quantitats justes de salt sense que n’hi afegim, per tant, evitar al màxim possible posar molta salt als aliments i menjar aliments molt salats.

3 – Beure més aigua:

A diferència del que ens podem pensar l’aigua ajuda a depurar i ens aporta els minerals necessaris per el bon funcionament del nostre cos. Es recomana un mínim de 1’8 litres/dia en dones i 2’2 litres/dia en homes.

4 – Benvingut exercici:

Es recomana exercici diari, amb freqüència, que sobretot impliqui el moviment de tot el cos i especialment de les cames. L’exercici físic mou la musculatura que ens fa de bomba muscular per pujar els líquids i toxines acumulats, i a més ens fa treballar tot el cos en general de manera més optima. Qualsevol exercici que impliqui moviment ens va bé sempre i quan tinguem en compte les condicions físiques de cada un.

5 – Banys d’aigua freda:

Sobretot a la zona dels peus i les cames, ja que ens ajuda a reactivar la circulació. Indicat sobretot a la gent que s’ha de passar moltes hores dempeus.

6 – Pautes de son:

Dormir les hores necessàries (entre 7 i 8), ni més ni menys, i sempre amb una rutina, ja que durant la nit el nostre cos està en constant funcionament, però és convenient no passar més hores del compte al llit per no augmentar la retenció. En cas de que durant la nit ens notem les cames inflades ens col·loquem un coixí sota els peus.

7 – Diürètics naturals:

Ingerir diürètics naturals ens ajudarà a eliminar les substàncies que ens sobren. El més recomanat és la cua de cavall.

8 – Sotmetre’s a massatges i drenatges circulatoris:

Molt beneficiosos per ajudar a reduir la retenció estimular la circulació vascular i limfàtica, eliminar toxines i substàncies de desfet que es queden per el camí i ens reduirà la sensació de pesadesa i fatiga . Aquests tipus de massatges són molt poc profunds i molt suaus per aconseguir que el sistema ell mateix torni a funcionar, això provoca sensació de relax i de lleugeresa.

 

Cal remarcar que quan hi ha una malaltia o problema de base com hem parlat anteriorment és important acudir primer al metge per tal d’aclarir quin és el problema i quins efectes pot provocar en el nostre cos; el doctor ens indicarà la millor forma de posar-hi solució. Igualment, i sobretot en els casos que hi ha retenció provocada per efectes no patològics és important seguir els 8 consells.

 

Així que jGabinet Medic Girona adeu retenció liquidsa ho sabem, a seguir pautes i rutines i a deixar-se cuidar! que la retenció no ens privi de fer el que més en agrada!


Tornar a notícies