Evitar lesions al còrrer

Evitar lesions al còrrer

Evitar lesions al córrer:

De nou tornem a la rutina i tornem a entrenar dur desprès de baixar el ritme a l’estiu.

Com ho podem fer de la millor manera per tal de no fer-nos mal i evitar les petites lesions inicials?

 

1. Calçat: primer de tot mirar si el calçat habitual es troba en bones condicions. L’hauríem de canviar abans de que veiéssim que està gastat ja que així ens evitem ensurts. Per suposat sempre tenir en compte la superfície per la que correm habitualment (asfalt o muntanya) i escollir un calçat que no sigui massa tou de sola i ens faci balancejar el peu. És important escollir sola amb certa duresa.

 

2. Entrenar prèviament: treballar els músculs de braços, cames i abdominals abans de començar a córrer. Si ja heu començat; alternar els entrenaments. Important fer exercicis de: bessons, quàdriceps, transvers de l’Abdomen i abdominals i músculs de les espatlles.

 

3. Estirar molt: sempre és important estirar abans de realitzar qualsevol activitat esportiva. Recordem que els estiraments inicials han de ser ràpids, generals i lleugers, senzillament busquem que el cos s’escalfi. Quan acabem si que caldrà fer estiraments més concrets dels músculs i més mantinguts.

Cal estirar els isquiciotibials que ens donaran elasticitat a la cama i a la part baixa de l’esquena i ens alliberaran la ròtula i la musculatura del coll.

 

4. Límits: Entrenar progressivament i conèixer be els nostres límits. És important progressar però si anem massa ràpid ens cansarem molt ràpid i no aconseguirem els objectius. És Important marcar-nos objectius setmanals. Per suposat ser constant, marcar uns dies i habituar-hi el cos.

 

5. Dutxes: d’aigua freda i gel a l’acabar, especialment a la musculatura inferior al genoll ja acostuma a portar problemes quan tornem als entrenaments. Si tot i així sentiu dolor continuat passats uns dies, possiblement el calçat que porteu no és adequat o hi ha alguna lesió que caldrà fer mirar per el fisioterapeuta.

 

6. Menjar bé, dormir bé i hidratar-se bé. Regles bàsiques per un esport sa.

 

 

Que disfruteu de l’entrada a la rutina!

Nosaltres estarem encantats d’ajudar-vos en el que necessiteu.

Deixa’t cuidar!


Tornar a notícies